Google
 

03 august 2007

Un om de afaceri din Galati vinde cu 60 mil. euro terenurile Helitube din Bucuresti

Autor: Cristian Hostiuc, Cristi Moga Data: 03 Aug 2007

- Actionarii Borsec vin cu 9 mil. euro pentru a face fata caniculei - Astazi
- Reuven Havar, Africa Israel: Ne propunem investitii de un miliard de euro pe termen mediu - Astazi
- PRO TV, profit operational de 37,6 mil. dolari la jumatatea anului - Astazi Articol integral doar pentru abonati si membri
- Lafarge a raportat o crestere cu 84% a vanzarilor de ciment - Astazi Articol integral doar pentru abonati si membri
- Berea si sucurile au egalat vanzarile de tigari in ultimul an - Astazi Articol integral doar pentru abonati si membri
- Reteaua Trident ajunge la 10 unitati, prin investitii de 12 mil. euro - Astazi Articol integral exclusiv pentru abonati
- Grupul ungar Egis, vanzari in scadere cu 15% - Astazi Articol integral exclusiv pentru abonati
- Fondul Lewis Charles are 33 mil. euro pentru trei achizitii - Astazi Articol integral exclusiv pentru abonati
- Richter Gedeon: Romancele iau contraceptive orale de un milion de euro pe luna - Astazi Articol integral exclusiv pentru abonati
- Piata locala genereaza 10-15% din businessul Wizz Air - Astazi
- Angajatii Hilton ar putea intra in greva generala - Astazi
- Abrom Barlad, inchisa pana la noua licitatie de vanzare a activelor - Astazi
- Mittal face rebranding la Hunedoara - Astazi
- Neocity si Poalim negociaza vanzarea a patru proiecte pentru 120 mil. euro - Astazi
- Gealan estimeaza afaceri de peste 72 mil. euro - Astazi

Cele mai citite articole:

- CB Richard Ellis s-a retras de pe piata - 27 Iul 2007
- Proprietarul RCS&RDS, Zoltan Teszari, al doilea miliardar al Romaniei - 02 Aug 2007
- Hotelurile din Bucuresti: scumpe, dar cele mai cautate din Europa - 02 Aug 2007 Articol integral doar pentru abonati si membri
- Zentiva: Cheltuielile exceptionale din Romania trag in jos profitul grupului ceh, iar CEO-ul local demisioneaza - 30 Iul 2007
- Retailerii din textile intrati pe piata dupa aderare ocolesc Bucurestiul si deschid primele magazine in provincie - 27 Iul 2007 Articol integral doar pentru abonati si membri

Compania de dezvoltare imobiliara BelRom, controlata de mai multi investitori belgieni, a semnat un contract pentru preluarea unui teren cu o suprafata de noua hectare si a unor active detinute de firma Helitube in cartierul Colentina din Bucuresti, tranzactie de aproximativ 60 mil. euro, au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara.

Helitube este controlata de firma Metaltrade International, detinuta de omul de afaceri Corneliu Gavaneanu, care are in proprietate porturile Docuri si Bazinul Nou din Galati.

BelRom este controlata de oamenii de afaceri belgieni Carl Decoopman, Steven Vandenbosse si Hendrik Danneels. Potrivit informatiilor publicate in timp in presa, Gavaneanu este un fost ofiter SIE care a trecut prin ambasadele Frantei si Italiei.
Prin intermediul porturilor controlate la Galati sunt rulate mai multe afaceri cu tabla laminata de la combinatul siderurgic Mittal.

Pretul terenului se ridica la peste 650 de euro/metrul patrat, destinatia acestuia urmand a fi probabil dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt. Tranzactia se va inchide in cateva luni.

Reprezentantii BelRom nu au dorit sa faca niciun fel de comentarii referitor la aceasta tranzactie, in timp ce Corneliu Gavaneanu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei. BelRom este unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piata locala pe segmentul parcurilor de retail.

Primul proiect a fost dezvoltat la Sibiu si a fost vandut deja pentru 82,7 mil. euro. Compania are in stadii avansate de dezvoltare alte trei parcuri de retail la Targu-Mures, Bacau si Braila si a anuntat alte doua orase in care va incepe dezvoltari similare - Deva si Focsani. Reprezentantii companiei au anuntat ca urmaresc achizitia altor cinci-sase loturi de teren in toata tara.

In cartierul Colentina nu a fost anuntat pana in prezent niciun proiect de centru comercial, cei mai importanti jucatori de retail prezenti in zona fiind Carrefour si Metro. Anul acesta au fost derulate cele mai mari tranzactii cu terenuri de pe piata Capitalei, tinand cont doar de preluarea platformelor industriale Laromet sau Tricodava sau a terenului fostei baze sportive Spartac, afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro fiecare.

De altfel, doar cele mai mari cinci tranzactii cu terenuri realizate in Bucuresti in acest an cuprind loturi cu o suprafata cumulata de 425.000 de metri patrati (42,5 hectare), cu o valoare totala de peste 263 milioane de euro - un pret mediu de 618 euro/metrul patrat.

cristi.moga@zf.ro ziarul financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu