Google
 

22 iunie 2007




Grupul israelian Digal Investments and Holdings a anuntat ca a cumparat un teren pentru a construi un complex rezidential de 250 de unitati in Capitala, investitia ajungand la 7,5 milioane euro, conform site-ului cotidianului Jerusalem Post.


Firma israeliana se asteapta ca acest proiect sa genereze venituri brute de 15-20 milioane euro.

Digal a mai precizat ca se afla in negocieri avansate cu o serie de companii straine privind achizitia a doua proprietati suplimentare, totalizand aproximativ sase hectare, sperand sa construiasca pe acestea un numar de doua mii unitati rezidentiale.

Digal Investments & Holdings Ltd. este o companie israeliana implicata in sectorul operatiunilor imobiliare. Compania are doua activitati de baza: demararea de proiecte imobiliare si proprietati cu randament inalt.

Printre subsidiarele Digal Investments & Holdings Ltd. se numara Digal Or Ltd., Head Master Ltd., Kilas Investment Corporation, Kilas Cable Car Factories Ltd. si Digal Europe B.V.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Litoralul, noul punct "fierbinte" pe piata rezidentiala - Imobiliare

Litoralul, noul punct
Imobiliare - Preturile variaza intre 850-1.400 euro/mp Desi piata imobiliara autohtona exercita o atractie majora asupra investitorilor...

Preturile variaza intre 850-1.400 euro/mp Desi piata imobiliara autohtona exercita o atractie majora asupra investitorilor, fie ei straini sau romani, nu multi dintre acestia s-au inghesuit pana acum sa investeasca in rezidentialul de pe litoral.

Initiativele la acest capitol sunt destul de putine - comparativ cu boom-ul ce se observa la nivelul Bucurestiului - si s-ar parea ca ele vin ca raspuns la cererea la randul ei scazuta. Iar motivul este cat se poate de evident. Cine s-ar inghesui sa-si cumpere o casa de vacanta la Marea Neagra, cand tot mai multi romani prefera calitatea exceptionala si adesea pretul mai mic ale serviciilor din alte tari, ca Grecia sau, mai aproape de noi, Bulgaria? Si nu este vorba aici doar de calitatea serviciilor turistice, ci si de situatia precara a plajelor romanesti, de mizeria din apa marii si de pe nisipuri, fata de combaterea careia autoritatile adopta o atitudine de o seninatate ce pica perfect in ton cu sezonul estival.
Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale in cadrul companiei imobiliare Regatta, releva tocmai faptul ca "din cauza slabei calitati a serviciilor, accesului, infrastructurii, optiunilor de divertisment, cetatenii au migrat spre exterior, mai ales pe litoralul bulgar". Pe de alta parte, Ana Ionita, senior sales Consultant EuroMetropola, considera ca "de vina" nu este "doar potentialul neexploatat al litoralului romanesc (vorbim aici de serviciile deficitare in materie de posibilitati de distractie oferite in majoritatea statiunilor), ci si faptul ca, pentru toata lumea, sezonul dureaza pe litoral doar doua luni si din aceasta cauza o investitie nu este rentabila".

"Piata caselor de vacanta prinde contur"

"Totusi, lucrurile incep sa se redreseze", subliniaza Lacusta, aratand ca "piata caselor de vacanta prinde contur dupa o stagnare justificata prin reticenta investitiilor in acest gen de proprietati". "Lucrurile se schimba rapid, acest an fiind, dupa parerea mea, punctul de cotitura in privinta interesului pentru litoral", ne-a aratat reprezentanta EuroMetropola, adaugand: "Se observa deja o crestere exploziva in aceasta vara, atat cantitativa, cat si calitativa, a ofertelor existente". Care sunt factorii care contribuie la cresterea interesului investitorilor pentru litoralul romanesc? Ionita enumera cateva dintre acestea: autostrada, care are 150 km in functiune, cresterea numarului de atractii turistice (gen Aqua Magic, gondola, restaurante, cluburi etc.), in corelatie cu serviciile scumpe si uneori necorespunzatoare ale hotelurilor.
De asemenea, un factor deloc de neglijat este nici mai mult nici mai putin decat incalzirea globala, care duce la extinderea sezonului estival. Temperaturile ridicate, ce se vor mentine, conform previziunilor, pentru perioade din ce in ce mai mari de timp, ii fac pe oameni sa nu se mai multumeasca cu cateva zile de concediu undeva in afara tarii si sa inceapa sa caute "solutii" pe termen mai lung.

Ansamblurile rezidentiale sunt o optiune tot mai cautata

In ceea ce priveste locuintele aflate la cea mai mare cautare pe litoral, Lacusta subliniaza ca "varful de lance pe litoral il constituie garsonierele si apartamentele de 2 camere. Peste un an sau doi vor incep sa castige teren si apartamentele de 3-4 camere". Pe langa aceste alternative "clasice" insa, specialistul Regatta considera ca o posibilitate luata tot mai mult in calcul este achizitionarea unui apartament in cadrul ansamblurilor rezidentiale, ce ofera un grad de confort net superior, la preturi comparabile pe metru patrat. "Daca acum doi ani majoritatea isi construiau propriile case de vacanta, acum oamenii incep sa aiba si alte optiuni", a subliniat Lacusta. Ionita observa aceeasi tendinta de orientare a cumparatorilor catre ansamblurile de apartamente, ce va genera o serie de consecinte favorabile. Astfel, noile complexuri rezidentiale vor atrage "mai multi turisti si o perioada mai indelungata de exploatare a apartamentului (daca am apartament la mare, o sa vreau sa merg acolo din iunie sau chiar mai si pana in septembrie)". Acest lucru "va duce, pe termen mediu, la extinderea sezonului la 4 luni, si, implicit, la profituri mai mari pentru toti investitorii din turism".

Preturile inca mici sunt un semnal clar pentru o viitoare crestere

In ceea ce priveste preturile la locuintele de pe litoral, specialistul Regatta estimeaza un nivel de 1.000-1.400 euro/mp, in functie de locatie, in timp ce reprezentanta EuroMetropola este usor mai modesta, cu 850-1300 euro/mp. Toate acestea in timp ce, in Capitala, preturile incep de la circa 1.500 si ajung pana la peste 3.000 euro/mp. "Aceasta diferenta vorbeste de la sine", este de parere Ionita, considerand-o drept "un semnal clar ca preturile vor creste in viitor". Cu alte cuvinte, preturile inca mici reprezinta principala premisa care face din litoralul romanesc o zona cu mult potential pentru derularea unor investitii de succes in viitorul apropiat - 2-3 ani. Astfel, Ana Ionita ne-a declarat ca, desi din perspectiva dezvoltatorilor, preturile actuale de vanzare pot parea insuficient de atractive, totusi, "ele vor creste in perioada imediat urmatoare, astfel ca un dezvoltator care incepe acum un complex ar putea avea o surpriza foarte placuta".
Rol.ro

1,67 miliarde de euro in doua proiecte imobiliare din ilfov - Imobiliare


Imobiliare - Nebunia constructiilor imobiliare se extinde si in afara Bucurestiului.

Nebunia constructiilor imobiliare se extinde si in afara Bucurestiului. Mai exact, in judetul Ilfov, comuna Stefanestii de Jos, unde compania turceasca Opus Project & Development va investi 670 milioane de euro intr-un proiect imobiliar.

Acesta va include cladiri cu o suprafata construita totala de un milion de metri patrati si va fi gata in 5-8 ani. Vor fi construite 7.000 de apartamente si vile, o serie de cladiri comerciale si de birouri cu o suprafata de 270.000 de metri patrati, un hotel, un spital, 2 scoli,
centre de fitness si piscine. Pretul locuintelor va fi cuprins intre 950 si 1.000 de euro pe metru patrat construit, fara TVA, preturi ce ar putea creste ulterior cu pana la 10%, in functie de cerere. Valoarea totala a proiectului este estimata la 1,5 miliarde de euro, dupa finalizarea tuturor constructiilor. Tot in comuna Stefanestii de Jos, compania spaniola Fadesa a anuntat ca va incepe in acest an constructia unui ansamblu de locuinte, spatii comerciale si birouri, valoarea totala a investitiei fiind estimata la 1 miliard de euro.




3.000 de apartamente noi in sudul Capitalei
Un proiect care include sapte blocuri cu locuinte va fi lansat pe piata in luna septembrie de dezvoltatorul Domus Stil.

Un proiect care include sapte blocuri cu locuinte va fi lansat pe piata in luna septembrie de dezvoltatorul Domus Stil. Acesta va fi amplasat in zona dintre Vitan si Popesti-Leordeni, la aproximativ trei kilometri de un alt proiect al aceleiasi companie, Confort Park.

„In acest ansamblu rezidential vor fi aproximativ 1.500 de locuinte”, spune Sorin Ionescu, director de marketing la Confort Grup, companie de care apartine Domus Stil. Publicul-tinta pentru acest proiect il constituie tinerii cu venituri de peste 1.000 de euro.

Apartamentele din acest nou ansamblu rezidential vor fi asemanatoare ca dotari si suprafete cu cele din Confort Park. Acest lucru a fost influentat probabil si de faptul ca locuintele din Confort Park s-au vindut foarte rapid, in aproximativ sase luni.

In ansamblul rezidential respectiv au fost apartamente cu suprafete construite cuprinse intre 47 si 123 de metri patrati, iar locuintele se puteau contracta in trei variante de executie: standard, semirosu si „la rosu”. Valoarea totala a investitiei si etapele de realizare a acestui proiect rezidential nu au fost inca facute publice.


Tot in zona de sud, aceeasi companie pregateste o alta investitie, de aceasta data ceva mai consistenta. Proiectul in acest caz nu este inca finalizat, insa se stie ca va fi un ansamblu cu 1.500-2.000 de apartamente situate in cinci sau sase blocuri. Proiectul va include si un centru comercial de tip mall cu patru cladiri de birouri.

Specialistii apreciaza ca numarul proiectelor imobiliare care se vor dezvolta in zona de sud a Capitalei va creste in anii urmatori, deoarece aceasta este singura zona din Bucuresti in care dezvoltatorii pot achizitiona terenuri la preturi mai mici. „Au inceput sa apara in aceasta zona cladiri de birouri si proiecte rezidentiale. Deocamdata sint doar la nivel de intentie.

Cert este insa ca sint deja cumparate suprafete mari de teren. Este adevarat, nu se stie ce o sa se intimple cu ele, dar este clar ca o suprafata mare de teren este propice pentru o dezvoltare rezidentiala”, spune Ion Radu Zilisteanu, purtator de cuvint al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.


Hotnews - 3.000 de apartamente noi in sudul Capitalei



bermo group aboneaza-te la newsletter DailyBusiness

Bermo Group imprumuta 5 mil. euro ca sa finanteze trei proiecte rezidentiale

Compania Bermo Group imprumuta 5 milioane euro de la Banc Post pentru finantarea a trei proiecte imobiliare in Arad cu 150 de apartamente si garanteaza creditul cu ipoteci asupra locuintelor construite, au anuntat oficialii dezvoltatorului imobiliar.

Actionarii Bermo Group au aprobat, in cadrul adunarii generale din luna iunie, contractarea creditului in suma de 5 milioane euro pentru finantarea proiectelor imobiliare Bermo Orizont si Bermo Residence I si II, garantand imprumutul cu imobilele ce urmeaza a fi construite, relateaza NewsIn.

Bermo Group va lansa, in toamna acestui an, un nou proiect imobiliar in Arad, cu o valoare de investitie de aproximativ 15 milioane euro.

Compania va dezvolta un ansamblu cu 12-13 etaje, format dintr-un condominium de apartamente si birouri, pe un teren de peste 4.500 metri patrati, cu o suprafata construita desfasurata de circa 30.000 metri patrati.

Pretul de vanzare preconizat este de 1.200-1.500 euro pe metru patrat pentru suprafetele de birouri si servicii, respectiv de 1.000-1.300 euro/mp pentru locuinte.

Societatea Bermo Group este controlata de Imotrust, care detine 58,25% din actiuni. Un alt actionar este Daniel Morar Valentin, cu 41,74% din capitalul social, restul actiunilor fiind detinute de societatea Cadastru Grup Romania si Adrian Victor Chebeleu.

Societatea Bermo Group a fost infiintata in anul 2004 si are ca domeniu de activitate dezvoltarea de proiecte rezidentiale.

Pana in prezent, compania a finalizat ansamblul rezidential Axa din Arad, compus din 18 vile. Valoarea investitiei s-a ridicat la 1,2 milioane euro.

Potrivit dezvoltatorului, ansamblul rezidential Axa 2 va avea 18 vile, iar termenul de executie este preconizat pentru vara acestui an.

Belgienii investesc 120 milioane de euro in parcul comercial West Park

Compania belgiana de dezvoltare imobiliara Liebrecht & wooD investeste 120 de milioane euro in constructia parcului comercial West Park, in apropierea capitalei, piata romaneasca manifestand o cerere naturala pentru produsele de marca la preturi accesibile, a anuntat, miercuri, dezvoltatorul. Parcul va avea o suprafata totala de 250,000 de metri patrati, din care peste 90,000 vor fi ocupati de spatii comerciale si va fi situat la kilometrul 13 al autostrazii Bucuresi � Pitesti.

O importanta parte din West Park va fi Fashion House Outlet Centre, primul centru comercial de tip outlet din tara, care va ocupa aproximativ 30% din suprafata parcului. Acesta va avea o suprafata de 28,000 de metri patrati si va cuprinde magazinele de prezentare a peste 120 de branduri internationale si locale de imbracaminte si incaltaminte, precum si o zona de restaurante, cu spatiu de joaca destinat copiilor.

Centrele comercial de tip outlet cuprind galerii de magazine, unde marci cunoscute atat la nivel international, cat si la nivel local, sunt vandute la preturi reduse cu 30 � 70%, pe intreaga durata a anului. Preturile foarte mici se datoreaza faptului ca produsele provin din surplusul de productie din fabrici sau din colectiile sezonului precedent, neepuziate in urma lichidarilor de stoc. Managementul operational al Fashion House Outlet Centre va fi asigurat de compania britanica GVA Grimley Outlet Services, care administreaza trei astfel de centre outlet in Polonia.

"Experienta dobandita in Polonia ne-a dovedit ca un Outlet Centre castiga extrem de rapid popularitate in randul cumparatorilor de toate varstele", a mentionat Brendon O�Reilley, partener in cadrul companiei. "in afara proiectului din Bucuresti, compania noastra implementeaza in momentul de fata proiectele altor trei outlet-uri situate in Praga, Budapesta si Sofia. in acest sens, suntem familiari cu interesul in crestere pe piata Europei Centrale si de Est pentru astfel de centre outlet", a declarat O�Reilley.

Proiectul West Park va cuprinde, de asemenea, si magazinele unor cunoscuti retaileri internationali de mobila si articole de design interior, aparatura electronica si articole de gradinarit. Hornbach, liderul nemtesc de echipamente si instalatii pentru constructii, renovari si amenajari peisagistice, isi va deschide in cadrul West Park cel de-al doilea sau magazin, cu o suprafata de 17,000 de metri patrati.

Constructiile au fost demarate deja, urmand ca magazinul sa fie deschis in februarie 2008. Acesta se va adauga retelei Hornbach, primul magazin fiind inaugurat marti in cartierul bucurestean Berceni. Kika, retailerul austriac de mobila si decoratiuni interioare, urmeaza sa-si deschida in cadrul West Park prima unitate de pe piata locala, magazinul avand o suprafata de peste 28,000 de metri patrati. Totodata, in cadrul parcului comercial isi va deschide primul sau magazin din tara si Tehnomarket, distribuitor exclusiv in Bulgaria al unor marci de referinta in electronica si telecomunicatii.

Fashion House Outlet Centre se va deschide, impreuna cu magazinele Kika si Technomarket, in a doua jumatate a anului viitor. La incheierea lucrarilor de constructie si amenajare, magazinele vor dispune de peste 2,700 de locuri de parcare. Spatiile comerciale din cadrul Fashion House Outlet Centre sunt inchiriate de agentii exclusivi Cushman & Wakefield si Jones Lang La Salle.

Compania Liebrecht & wooD este prezenta in Romania inca din 2000, fiind implicata atat in segmentul de retail, cat si de birouri. Belgienii au dezvoltat mai multe proiecte locale majore, printre care se numara Militari Shopping Centre, vandut in 2004 catre austriecii de la Meinl European Land Limited pentru 20 de milioane de euro. Cel mai recent proiect al companiei, complexul de birouri Victoria Park, a fost vandut la inceputul acestui an fondului austriac de investitii Immoeast pentru circa 60 de milioane de euro, miscarea fiind inregistrata drept prima tranzactie imobiliara importanta din 2007.

Firma britanica GVA Grimley Outlet Services este singura companie independenta, pan-europeana care ofera solutii complete de management pentru centre comerciale de tip outlet. Compania se ocupa de implementarea tuturor etapelor de dezvoltare, de la proiectare si constructie, la management financiar, oferind investitorilor pachete de management �la cheie� pentru centre comerciale de tip outlet, la cele mai inalte standarde internationale.

Data: 20.06.2007 / Sursa: newsin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu